dijous, 11 de febrer del 2010

El servei meteorològic de Catalunya inaugura l’estació EMA a Sort

El dissabte 20 de febrer, a les 16 hores, l’Alcalde de Sort, Agustí López, i el director del Servei Meteorològic de Catalunya, David Rodríguez, inauguraran oficialment l’estació meteorològica automàtica ubicada a l’Escola de Piragüisme de Sort (Pallars Sobirà).

Aquest equipament disposa de sensors meteorològics per mesurar les diverses variables meteorològiques com la temperatura, la humitat relativa de l’aire, la pressió atmosfèrica, la precipitació i el gruix de neu. Les dades subministrades per tots aquests sensors s’envien des de l’EMA fins a la seu central de l’SMC cada 30 minuts mitjançant comunicació mòbil GSM. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen i se sotmeten a diversos controls de qualitat per garantir la validesa de la mesura i emmagatzemar-la a la Base de Dades Meteorològiques de Catalunya. La informació facilitada per l’estació es pot consultar ràpidament al web i serveix per realitzar els diversos butlletins climàtics que periòdicament desenvolupa l’SMC, per tasques de vigilància i predicció meteorològica.

Veure la notícia sencera al Bloc de l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà

dimarts, 9 de febrer del 2010

Copa Pirineus

La Federació Catalana de Piragüisme ha creat la Copa Pirineus, una competició multidisciplinar, ja que acollirà proves d'eslalom, descens i pista.

La Copa Pirineus està composta de tres proves:
  • Seu d’Urgell:  27 y 28 de marzo de 2010, eslalom
  • Pau: 4 y 5 de abril, eslalom
  • Sort: 17 y 18 de abril, Sort
  • Cellers: 18 y 19 de septiembre pista.
El nivell a cada una de les jornades està assegurat a l'haver confirmat ja la seva participació membres de seleccions tant potents com l'eslovena, l'alemanya i la xeca.

Hi haurà premis en metàl·lic i totes les proves tindran categoria internacional, i estaran incloses al calendari de competicions de la Federació Internacional de Canoe.

El fet de que pràcticament totes les proves tinguin lloca territori lleidatà potenciarà el territori i la motivació dels nombrosos palistes de base que hi ha.

Si necessiteu allotjament per aquell cap de setmana reserveu amb antel·lació! www.epsort.com 

[ més informació ]

dilluns, 1 de febrer del 2010

Pirena

Pirena ha arribat a la seva 20a edició. És una de les proves més importants de mushing del calendari europeu.
Són 15 dies de convivència en la neu durant els quals persones i gossos reuneixen els seus esforços per atravessar d'oest a este la serra més important del sud d'Europa, passant per paratges espectacular d'Aragó, Catalunya, Andorra i França. És un repte que sempre manté la filosofia del respecte per la natura, l'amor pels animals i la promoció dels Pirineus.

Aquest cap de setmana un grup de Vilafranca ha estat a l'Escola de Piragüisme i ha pogut veure-ho d'aprop a Port-Ainé.